Monday, March 28, 2011

~ Sarapan Comel Untuk Kekasih² Hati.. ^_^...

Diana @ Melley Mey | 9:34 AM | |


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua... Comel ker? Ehehehee...Seperti biasa.. i akan buat benda² yang sama ek? Hee Hee.. Tak kisah ler kan.. Yang penting kekasih² hati i suka makan... Daaan.. walaupun dari bahan yang sama.. tapiii setiap kali menyediakannya tu dengan cara berbeza.. Rasanya kekasih² hati kita tak akan bosan kan kan kaaan... Cara kali nie teramat mudah dan ringkas untuk d sediakan... Mari tengok cara kali nie pula...




Bhn²
Figo Kepingan Ikan Tauhu _ d potong 1 inci lebar  ( untuk 1 bahagian kecil )
Ayamas chicken meatloaf _ 1 keping boleh d potong 4
Lidi secukupnya
Minyak untuk mkenggoreng


Cara²
  1. Ambil sekeping kecil ayamas chicken meatloaf.. Letakkan d atasnya dengan kepingan kecil ikan tauhu.
  2. Gulung dengan kemas dan cucukkan dengan lidi d tengahnya.
  3. Goreng d dalam minyak yang dalam.
  4. Angkat dan toskan.
  5. Siap.. Mudah kan? ;)
  6. Selamat mencuba. 


::  Irfan kalau nampak nie mesti nak banyak² kata.. hehee  ::





9 comments:

Cendana Kasih said... Reply

bukan Irfan jer nk banyak2, untie ni pun nk banyak2 gak...hehehe

Diana @ Melley Mey said... Reply

hehehhee.... nnt boleh makan sekali ngan irfan kan akak kan.. ^_^

MamaFaMi said... Reply

Very clever la Diana.. nanti leh tiru. Hari tu kan, yo yo oo mama copy paste resepi tortila ayam Diana tu. Tapi bila masuk kitchen, kemalasan mama menjelma, tapi the look of your tortilla is stuck in my head. Nak tak nak, mama kayuh gak, tapi jadi benda lain, but the idea is there. Nanti mama post kat blog ye... ahaks.. ini edisi tak berapa nak rajin punya...

Diana @ Melley Mey said... Reply

hehehee...terima kasih mama..
yer ker mama.. anak2 pun minta lg tortilla tu tp diana x buat2 gak lg.. mcm mama kata.. kemalasan dah melanda... hehehe..

Paty's Kitchen - Cook with passion. said... Reply

Rajinya Diana ni, udah la tu kreatif pula,tak cukup tu rajin pula. Memang menarik, good idea. Super presentation.

Chik Mimi said... Reply

cantik n kreativenya u

MaDiHaA a.k.a Ratna said... Reply

kalau akak.. hari kerja sarapan buat yg paling mudah & simple jer.. hehe.. kalau nk buat yg remeh2 gini kena tunggu hari cuti lah.. hehe...

Ummi said... Reply

Waaah Diana, mengancamnya bekfes dia...budak2 mst suka nih..tp jgn tercekik lidi dah la kan..ekekeke...akak gurau jek, jgn marah eh..

Diana @ Melley Mey said... Reply

akak paty ~
hehhee... x der ler rajin sgt.. ringkas2 jer nie akak... tq akak :)

chik mimi~
terima kasih.. main2 jer nie.. saja2 jer cari keje.. hihii

akak madihaa ~
hehhee.. mcm diana nie sentiasa kat rumah akak... kekdg jer tlg hubby.. tu pun keje buat kat umah kekdg.. tu yg boleh buat mcm nie tu.. :)

akak ummi ~
hee hee hee.. mana der marah akak... hehee.. betul betul betul... kalau bebdk mcm umur Irfan ... lidi tu kita kena bukak dulu sblm bg kat mereka kan akak.. hiihiii..