Monday, July 25, 2011

~ Subhanallah.. Maha Suci Allah...

Diana @ Melley Mey | 9:55 AM |

Assalamualaikum dan Salam Sayang semua... Pagi nie tetiba jer Diana teringatkan gambar kat atas nie... Gambar nie dah lama dah Diana ambil.. Guna hp jer ambil masa tu.. Tu pun dah tengok lama baru nak ambil gambar.. Tengok sampai tak ingat apa² masa tu.. Hanya memikirkan betapa Maha Suci Allah yang menciptakan segalanya... Setelah Alif tu hilang dari pandangan.. Baru ler Diana tercari² hp ker kamera ker.. Hanya sempat tercapai hp jer masa tu.. Memang ianya sungguh cepat berlalu.... Alhamdulillah.. sempat juga Diana ambil yang nie..


I nie memang suka tengok langit.. Tak kira ler siang atau pun malam... Bagi Diana memang indah sungguh ciptaanNya... Utamanya melihat langit d waktu malam... Memang tu ler kerja Diana.. :).  Masa nie.. Diana tengok kat langit memang tak der awan... tetiba bila Diana tengok ke arah kiri Diana masa tu.. Ternampak Kalimah Allah kat langit.. Masa tu bulan Ramadan ( tak ingat dah tahun bila )...  Memang bersyukur kerana d beri peluang melihat kalimah Allah kat langit... Subhanallah..  Masa nie memang Diana tak sedar telah menitiskan air mata.. Betapa bersyukurnya Diana dapat melihatnya d bulan Ramadan.. Alhamdulillah...


Gambar yang nie pula... Kali ke 2 Diana d beri peluang melihat Kalimah Allah .. Juga pada bulan Ramadan tapi pada tahun berlainan.. Masa nie Diana tengah duduk d luar rumah Diana.. Dengan hobi Diana yang suka tengok kat langit tu... Sekali lagi Diana berpeluang tengok kalimah Allah kat langit.. Kali nie hanya hp juga yang ada kat tangan Diana.. Terus ambil gambar.. Tu pun memang sekelip mata jer awan nie dah hilang dari pandangan mata... Sampai kan daughter i pun tak sempat nak tengok.. Baru jer daughter berlari ke luar.. dah kurang jelas dah.. Alhamdulillah.. sekali lagi Diana d beri peluang menyaksikan keindahan ciptaan Allah S.W.T...   

18 comments:

chikadakbiru said... Reply

salam diana..
Gambar yang sangat menginsafkan dan menunjukkan betapa hebatnya ciptaanNya..Maha Suci Allah..Allahuakbar

Yat Maria said... Reply

Subhanallah.. cantek gambar langit tu Diana..

Gee® said... Reply

suhanallah....istighfarr

Mas said... Reply

Subhanallah..
cantikkk gambar tu kak...
hebatnya ciptaan Allah....

anymz said... Reply

Allah swt lebih mengetahui Diana.siapa hamba pilihannya utk menyaksikan segala keajaiban..bersyukurlah....:)

Cheq Sue said... Reply

subhanallah... bahagianya terpilih menyaksikan kalimah tu...

Nuridah said... Reply

Assalamualaikum Diana,

betapa besar kebesarannya...tapi manusia selalu lupa akan nikmat yg telah diberi.

Bertuah lah Diana dipilihnya untuk menyaksikan kebesaran nya....alhamdulilah.

Citarasa Rinduan said... Reply

subhanallah..
hanya yang terpilih yang menyaksikan kejadian tersebut..

tahniah diana......

Nur_Ied@ said... Reply

Maha Suci Allah...

Hanya DIA yang Maha Mengetahui tiap kejadian segala sesuatu.

Kak D insan terpilih yang mampu utk melihat betapa Agung CiptaanNya! Terima Kasih kerana sudi share;-) Begitulah kita sesama saudara, saling ingt-mengingati...

izahdaut said... Reply

cantikkan.. susah nak dapat peluang gitu.. itu semua milik Allah kan..

nuwairani ismail said... Reply

subhanallah...amik gmbr pakai hp pon boleh nmpk cantek mcm tu sekali...bukan senang nk berkebetulan nampak benda2 yg mcm tu...

noorsafone said... Reply

Salam Diana...mama turut takjub dgn kebesaran Allah.

Amie said... Reply

assalamualaikum Diana,
inilah kebesaran Allah...menginsafkan bagi sesiapa yang sentiasa memikirkan keagungan-Nya dan mensyukuri nikmat rahmat-Nya.

Amie said... Reply

assalamualaikum Diana,
inilah kebesaran Allah...menginsafkan bagi sesiapa yang sentiasa memikirkan keagungan-Nya dan mensyukuri nikmat rahmat-Nya.

Nurul said... Reply

Subhanallah...
Maha Suci Allah...
sempat K diana amik pic ni... Nurul pernah sekali nampak kalimah Allah ni time kat asrama sekolah dulu... memula nampak awan berarak biasa, tiba2 membentuk kalimah Allah... biasalah time tu suka melangut tengok langit sambil borak ngan kawan tunggu loceng makan, ramai jugak yg nampak time tu... tapi cam sekejap jer... awan kembali berarak biasa... sampai sekarang pun nurul rasa itu macam mimpi jer...
Semua ni betul2 memberi keinsafan buat kita semua betapa Allah itu maha Kaya & maha Agung... Hanya Dia Yang Mengetahui Segala Kejadian... :)

Mama Hawa/Mama Nani said... Reply

Salam Diana :)
Maha suci Allah...
sempat Diana memetik gmbr ni :)

quinnie said... Reply

salam kakdiana...bila lihat gambar macam ni memang akan menginsafkan saya..terasa kecil sgt diri ni...Allahhuakbar...

Nieza said... Reply

subhanallah....sungguh indah ciptaan Allah...syukur kita atas nikmatNya. nieza pun suka tgk view dgn langit yg membiru kak...kalau dok atas flight selalu berfikir gitu juga.