Saturday, January 5, 2013

~ Mohon Ampun Dan Maaf :(...



Assalamualaikum dan Salam Sayang semua.... Uwaaaaaaaaaaaaaaaaa... Nak menangis rasanya.... :((.. Haih!! Apalah nasib!! Hari ini dalam sejarah SBK TEEEERRRRR DELETED KOMEN anda yang memberi komen dari entri Mango Sticky Rice hinggalah entri Kek Durian.. Semuanya berlaku dengan pantas sekali... Ini semua di sebabkan Anonymous yang sering meninggalkan komen yang ntah apa-apa.. Banyak dan panjang pula tu... Dengan tidak sengajanya Entah macam mana boleh terdeleted sama komen yang lain tu... Sedangkan Diana buka di bahagian Spam.. Hanya tandakan komen si Anon tu.. Haih!! Tetiba Diana tengok banyak pula komen yang terpadam juga.. Sepatutnya ianya tak berlaku kan sebab komen yang lain dah ada dalam ruangan komen pada entri tu.. Yang Diana tandakan hanya pada bahagian Spam tu.. SEDIIIIHNYAAAAAAAAAAA.... :((. Diana MOHON AMPUN DAN MAAF SEBAB TAK SENGAJA PADAM KOMEN ANDA SEMUA TU... Harap dimaafkan ya.. Huhuuuu..


Baik lah.. Memang hilang terus mood nak buat entri ini... :(. Tak tahu apa nak ditaip dah... Memang sesangaaaatlah sedih dan kecewa... Maaf sekali lagi.. Memang rasa bersalah yang teramat sangat... :((.. Yang pastinya tersenyum lebar lah si Anon tu kan... Entah kenapa selalu komen yang bukan-bukan.. Penat tau nak padam komen yang banyak tu wahai Anon.. Haih!! Apa- apa pun kita tengok sahaja lah resipi kali ini.. Biar gambar yang menceritakan segalanya.. Mood nak bercerita dah hilang dah... :(






~ Bubur Kacang Hijau Bersama Jagung... 

Bahan² 
1 1/2 cawan kacang hijau _ dicuci dan toskan
1 tin jagung manis dalam tin ( Diana guna Ayam Brand )
1 kotak ( 1 liter ) santan dalam kotak ( Ayam Brand )
1 helai daun pandan _ disiat dan disimpul
Air secukup kegunaan

Bahan² A ( Secukup rasa )
Garam
Gula pasir
Gula melaka
Susu pekat manis

Cara²
  1. Masak kacang hijau bersama air secukupnya sehingga airnya mendidih. 
  2. Buangkan airnya dan tambahkan dengan air yang baru. Rebus sehingga ianya lembut dan pecah.
  3. Setelah kacang hijau masak bolehlah dimasukkan jagung manis, daun pandan, santan dan bahan-bahan A. Boleh tambahkan sedikit air jika suka.
  4. Biarkan ianya mendidih seketika dan sesuaikan rasa.
  5. Tutupkan api dan hidang.








17 comments:

Asyifa Mustaffa said... Reply

dugaan juga tu....!
dlm pada tu...sedap plak nmpk bubur kacang tu....mengiurkan !!!

Diana @ Melley Mey said... Reply

@Asyifa Mustaffa

tu la... mmg dugaan.. apa bole buat dah.. kalu bole ambil balik komen tu kan best.. huhuuu.. mmg sedih sesgt.. :((
terima kasih.. bubur kcg tu masak ptg td.. :)

lina_pg said... Reply

Nak wt camana kan dh terdelete bkn sengaja pun.Sy pun xsuka kalau Anon ni mengomen mesti yg merepek2 punya
Pepon bubur kcg nampk sdp,picas mcm selalu tip top hehe

faa.rosli said... Reply

sabar ya....xpe terdelete....hihi...apa2 pon faa tetap sokong skybluemellymey.blogspot

Memory lane said... Reply

sis!... admirenya sy dgn blog msak2 ni.. hehe... teruskan.. klu boleh hari2 mau tgok entri baru :)

hazila said... Reply

Kita boleh set pada bahagian setting, anon tidak dibenarkan meninggalkan komen. Bukan apa, kadang kala komen yg bukan bukan.

❤Kamsiah❤ said... Reply

takpe la..bkn disengajakan,kan..
akak suka letak sagu jika buat bubur...biar pekat..

Cheq Sue said... Reply

saya pun buat bubur kacang jugak kak D, tapi campur doyan... bawak bersabar ye kak...

mori said said... Reply

salam diana... sedapnya tengok bubur kacang tu... seleranya

citarasa rinduan said... Reply

sabar yaa.
kami memahami..

selalu layan ngan roti.
lps nie ngan biskutlahhh..

nk tiru

♥LOVE2COOK MALAYSIA♥ said... Reply

Sedapnya bubur kacang tu dear!!! Ooops tersilap delete comments ye dear...takpe la tak sengaja kan!

♥LOVE2COOK MALAYSIA♥ said... Reply

Rasanya lebih baik sis Diana on word verification untuk comment form. Takkan ada spam nanti. My humble suggestion ;) Happy New Year dear.

Qasey Honey said... Reply

kena DENDA!!! haha
sabo ye kak..QH pon selalu gak tkena gitu..nk delete 1 komen aje tp kdg tu leh yg lain2 tu tdelete sama..cm ade hantu aje yg klik..hihi
ape2 pon bubur kacang tu mmg mantop dtambah pula dgn gmbo yg cantik tu..lg bselera tgk :))

Anonymous said... Reply

sabar la kak diana....y penting kte taw niat kte ikhlas yntk share ilmu masakn dgn org ramai...sy akn sntiasa skong kak diana....

adda syuhada said... Reply

peberet adda ni mkn bubur kacang ngn biskut dipecahkan cmtuh..

Ayam Brand World Of Recipes said... Reply

Yum, delicious recipe! Thank you for using Ayam Brand products.

We've shared your blog link on Ayam Brand Malaysia facebook page. :)

http://www.facebook.com/AyamBrand.Recipes

Mas said... Reply

ishhh...ish...ishh...
mcm2...
sabar kak...jngn layan org2 gitu...

hmm...tergodaaa lak tengok bubur tu...he3