Showing posts with label CoretanKu-Buku Masakan. Show all posts
Showing posts with label CoretanKu-Buku Masakan. Show all posts

Sunday, June 19, 2011

~ Cowboy Cookies...

Sheery Dream Cakes | 4:27 PM | | | 12 Comments so far

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Selamat Hari Bapa kepada semua yang bergelar bapa walau di mana jua pun berada.. Hari ni acara mengecat bilik anak lelaki Diana .. Mereka memang sibuk seharian ni... Jadi mummy dia sibuk pula kat dapur membuat cookies.. hehehe..  Nak tolong cat bilik memang tak kena bagi... Masuk dapur la jawabnya...  

Cowboy Cookies ni memang sedap di tekak kami sekeluarga. Tak tau la bagi orang lain kan.. Lain orang lain juga citarasanya.. Betul tak? ;).  

Hendak mencubanya? Anda boleh dapatkan resipinya dalam Buku Masakan :: Buku Dim Sum. Cakes. Cookies  







BACA SELANJUTNYA / READ MORE >>>

Tuesday, May 31, 2011

~ Double Chocolate Fudge Brownies Lagi...

Sheery Dream Cakes | 12:16 PM | | | 15 Comments so far

Assalamualaikum dan Salam Sayang semua... 

Semalam... langsung tak dapat jenguk dapur ni... Maknanya.. ada ler entri tertangguh lagi.. Huhuuuu... Sebenarnyaaa... Boss kecil tahan tak bagi mummy dia ni online semalam... Heeheee.. 



Petang ni nak pergi kenduri kat rumah jiran.. Jadi awal pagi tadi i sempat ler buat Double Chocolate Fudge Brownies untuk dibawa ke kenduri tu petang nanti.. DCFB ni memang mudah disediakan sebab menggunakan whisk jer.

Resipinya Diana ikut resipi dari buku masakan Chef Agnes Chang . Bagi yang belum memiliki buku tersebut, bolehlah dapatkannya serkarang ya.. 




BACA SELANJUTNYA / READ MORE >>>