Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...
Seminggu berlalu sudah cuti sekolah hujung tahun ini.. Pasti ibu-ibu seronok melayan permintaan anak-anak tersayang sepanjang cuti sekolah yang panjang ini kan.. Begitu juga Diana sendiri.. Syukur Alhamdulillah.. 
Dapur lebih meriah lagi bila mana segala aktiviti menyediakan persiapan untuk memasak dibuat bersama anak-anak.. Cuma kita hendaklah lebih berhati-hati ketika berada didapur dengan aktiviti memasak bersama anak-anak ya..
Salah satu menu yang boleh kita sediakan bersama anak-anak ialah nuggets.. Kali ini kita tengok pula resipi nugget ikan yang mudah tapi sememangnya kegemaran anak-anak di rumah ni.. Ada orang lebih suka hancurkan isi ikan dan ditambah dengan bahan-bahan lain.. Resipi di bawah ini pula hanya menggunaka isi ikan yang dipotong kecil.. Ianya terpulanglah dengan citarasa masing-masing ya..
CRISPY FISH NUGGETS
Bahan-Bahan
- Beberapa keping ikan tenggiri atau ikan putih
 - Telur _ dipukul ringan
 - Tepung jagung
 - Bread crumbs secukup kegunaan
 - Garam
 - Serbuk lada hitam
 - Serbuk lada putih
 - Minyak untuk menggoreng
 
Cara-Cara 
- Buangkan kulit dan tulang ikan. Potong menjadi ketulan kecil.
 - Perasakan ikan dengan garam, serbuk lada hitam dan serbuk lada putih. Perap sekejap.
 - Ambil kepingan ikan dan saluti dengan tepung jagung. Celup ikan ke dalam telur kemudian saluti dengan bread crumbs.
 - Goreng ikan di dalam minyak yang telah dipanaskan terlebih dahulu sehingga masak kekuningan.
 - Angkat dan hidang bersama mayonis atau sos kegemaran.
 
** NOTE ~ Anda juga boleh hancurkan isi ikan dan ditambah dengan bahan-bahan lain seperti bawang merah dan bawang putih cincang, sayuran cincang, keju dan lain-lain.

















