Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...
Bertemu kembali di entri kedua untuk hari ini. Kali ni Diana hanya kongsikan resipi campak-campak saja. Tiada sukatan tertentu untuk resipi ini ya. Bubuh lah mengikut citarasa masing-masing. 
Mee Basah Ayam ini sesuai dimakan bersama jus limau kasturi. Walau bagaimana pun, ianya terpulang kepada selera masing-masing juga kan. Nak resipinya? Boleh semak di bawah ya.
MEE BASAH AYAM
Bahan-Bahan 
Bahan-Bahan A
- Mee kuning
 - Sawi Jepun
 - Isi ayam _ dipotong kecil
 - Cili merah _ hiris
 - Telur _ dipukul ringan
 - Bawang putih _ dicincang
 - Limau kasturi
 - Minyak bijan
 - Kicap cair
 - Air secukupnya
 
Bahan-Bahan A
- Sos tiram
 - Minyak bijan
 - Serbuk lada putih
 - Tepung jagung + sedikit air
 - Kiub ayam Maggi
 
Cara-Cara
- Panaskan sedikit minyak bijan di dalam kuali. Masukkan mee kuning dan sedikit kicap cair. Goreng di atas api besar sehingga wangi. Angkat dan ketepikan.
 - Kemudian masukkan sedikit minyak masak di dalam kuali dan tumiskan bawang putih hingga wangi.
 - Masukkan isi ayam dan goreng seketika.
 - Masukkan air dan bahan-bahan A. Gaul rata. Biarkan ianya mendidih.
 - Masukkan sawi jepun dan biarkan ianya mendidih seketika. Sesuaikan rasa.
 - Tutupkan api dan masukkan telur. Kacau dengan cepat.
 - Hidang bersama mee kuning goreng, cili merah dan jus limau kasturi.
 
















