Monday, May 18, 2015

~ Winnie The Pooh Cake...

Sheery Dream Cakes | 7:16 AM | Be the first to comment!
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera... 

Hari ni Diana nak kongsikan gambar birthday cake anak sepupu suami Diana yang anak perempuan Diana buat tempoh hari. Winnie The Pooh Cake ni merupakan red velvet cake bersama cream cheese frosting. Jom cuci mata dengan gambar-gambar kek di bawah ni.






BACA SELANJUTNYA / READ MORE >>>

Wednesday, May 13, 2015

~ Mini Moist Chocolate Cake with Nutella Cream Cheese frosting ...

Sheery Dream Cakes | 11:22 AM | | Be the first to comment!
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera... 

Bersua kembali di entri kali ini.. Kali ni tiada resipi hendak dikongsi bersama. Sebab sudah pernah resipi kek coklat dan frosting nya Diana kongsikan di sini. Cuma kali ini Diana sapukan / picitkan nutella pada kek tersebut sebelum lapis lagi dengan cream cheese frosting tu ya. Kemudian lapis dengan sekeping lagi kek coklat dan hias dengan nutella dan cream cheese frosting serta taburkan biskut Famous Amos yang telah dihancurkan. Gabungan rasa yang sangat sedap.

Anda boleh klik DI SINI atau DI SINI untuk resipinya ya. Jom kita cuci mata dengan beberapa keping gambar mini cake ni.. 




BACA SELANJUTNYA / READ MORE >>>

Tuesday, May 5, 2015

~ Moist Chocolate Cake...

Sheery Dream Cakes | 8:30 AM | Be the first to comment!
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...
Kek kali ni merupakan Moist chocolate cake bersama Cream Cheese Frosting dan dekonya pula menggunakan buttercream dan fondant. Diana kongsikan gambar ni bersama anda semua di sini untuk memberi idea kepada sesiapa yang inginkan kek yang comel macam ni ya. Manalah tau ada yang sedang mencari idea nak buatkan kek untuk anak-anak kecil kan... 

BACA SELANJUTNYA / READ MORE >>>

Wednesday, April 29, 2015

~ Adobe Photoshop - Actions & Textures...

Sheery Dream Cakes | 7:30 AM | Be the first to comment!

Assalamualaikum dan Salam Sayang... 

Hari ini Diana hanya ingin menjawab pertanyaan sahabat maya tentang gambar seperti di atas... Sebenarnya gambar di atas juga melalui proses seperti yang diana terangkan sebelum ini ( Edit guna Lightroom & Adobe Photoshop ).

Semasa mengedit di Adobe Photoshop ( sebagai contoh, Diana guna Adobe Photoshop CS6 ), anda boleh buat proses untuk Actions dan menambah Textures jika suka.. 

Cuba tengok contoh di bawah.. Gambar yang di atas sebelum melalui proses menambah actions & texture.. Gambar yang di bawah pula setelah di tambah keduanya..

::  Sebelum dan selepas  :: 

Jom tengok contoh gambar yang lain..

::  Guna Actions sahaja  ::








BACA SELANJUTNYA / READ MORE >>>