Friday, June 1, 2012

~ Dunia Fotografi SBK...

Sheery Dream Cakes | 11:01 PM |

Assalamualaikum dan Salam Sayang kepada semua pengunjung SBK yang dikasihi... 

Buat pertama kalinya dalam sejarah SBK sendiri... Hari ni Diana nak tanya sama ada suka ker tak suka sekiranya Diana ingin kongsikan bagaimana dunia fotografi SBK ( Food Photography ) selama ni bersama anda semua.. Apakah bahan utama yang menjadi tulang belakang untuk Diana mendapatkan gambar seperti di atas ni.. 

Diana sedar betapa diri ini begitu kecil sangat dalam bidang fotografi ni... Banyak lagi ilmu fotografi yang perlu Diana selongkar perlahan².. Diana ni mak budak baru belajar.. Kalau sudi tolong berikan tunjuk ajar yer... ;). Oleh kerana ada sebahagian pengunjung SBK yang ingin Diana kongsikan cara Diana mendapatkan gambar² yang ada kat SBK ni dengan membuat entri khas untuk tips fotografi.. Dengan ilmu yang amat sedikit dalam bidang fotografi ni.. Diana dengan rela hati dan ikhlas akan berkongsinya dengan anda semua dan Diana harap apa yang bakal Diana kongsikan nanti akan dapat membantu anda semua walaupun Diana teramat ler segannya nak kongsikan ilmu yang hanya Diana perolehi dengan mencari rujukan sendiri kat internet dan majalah² yang berkaitan dengan fotografi.. Heheheee...

Jadi... Sekiranya ramai yang setuju... Diana akan buat entri tu esok... ;). Kalau tak ramai... Maka Diana tak akan buat entri tu yer..  ^__<






19 comments:

Shiela said... Reply

Assalam Diana.. buatlah.. saya memang nakkkk sangattt.. saya pon masih terkial kial sgt dlm dunia fotography ni..

Juwita Jamaludin said... Reply

Nak nak.. Buat ye kak nak tahu

Anonymous said... Reply

I like....buat la kak diana,bole mamamimi improve kan lagi teknik ambik gambo ni,xde la main belasah je heeeee....:)

Mamasya said... Reply

Salam Diana.bagai orang mengantuk disorongkan bantal ni....nakkk.tak sabar menunggu entry tips fotografi dar Diana....thanks!

sabar dubai said... Reply

salam kak diana...dgn muke xmalu sbny da lame nk msg kak diana tny mcne kak diana amik gambar...lens ape kak diana pki sbb kagum dgn pic2 kak diaa..tp maluuuuuuu buat tauuuu kite tgu esok..

sabar dubai said... Reply

salam kak diana...dgn muke xmalu sbny da lame nk msg kak diana tny mcne kak diana amik gambar...lens ape kak diana pki sbb kagum dgn pic2 kak diaa..tp maluuuuuuu buat tauuuu kite tgu esok..

sabar dubai said... Reply

salam kak diana...dgn muke xmalu sbny da lame nk msg kak diana tny mcne kak diana amik gambar...lens ape kak diana pki sbb kagum dgn pic2 kak diaa..tp maluuuuuuu buat tauuuu kite tgu esok..

quinnie said... Reply

apa salahnya kak...if tak membebankan..hehehhe..

ummiakid-lily said... Reply

seriusly mmg nak tahu cara dan tips dari Diana, buat ye entry tu...nak sangat². TQ

zila norazila said... Reply

sharelh diana..mesti boleh membantu...terutama blogr bru mcm zila nie..:)

kasihredha said... Reply

setuju...Diana kena buat n3 pasal photografi....selalu masuk sini tengok gambar. Sungguh cantik dan berseni.

faa.rosli said... Reply

akak buat je....mmg sgt berguna tips akak tu nnt..tp buat masa ni faa hnya bleh blajar dulu..sbb dslr nye xde lg..hehe

Amie said... Reply

Pagi diana,
kongsilah mana ilmu yang ada untuk manfaat bersama, macam kak Amie ni memang buta langsung pasal dunia fotografi, ambil gambar pun main tangkap muat je...

Gee® said... Reply

Nakkkk!!!! k.gee langsung takde ilmu fotografi ni... pakai hemtam keromo jer... bila tgk pic2 Diana di blog selalu mulut terlopong... terpegun uuuu....

Qasey Honey said... Reply

asslm kak Diana cyg sgt2...QH dh lma sgt mnanti label tbru dri akak...nk btnye segan la sgt kononnye...tp dlm hti mlonjak2 nk tau...mmg QH kagum dgn cra photoshot akak ni...kesemua gmbr2nye cntik2...harap akak xmnghampakan pmintaan teman2 yg nk tau n bru bljr ni yer...QH mghargai sgt tnjuk ajr dr akak...buat yer enrti utk fotografi tu..nk sgt bljr bnda yg bru ni...tq kak...

K.zai said... Reply

salam diana..akk setuju 100%...cantik

LiNa_Pg said... Reply

salam Diana, ilmu yang sangat berguna tu..perkongsian sangat2 dialu-alukan..setuju 100%

Sima said... Reply

salam. jika sudi buat, amatlah berterima kasih kerana memberi kami2 yg sgt tak reti amik gambar mcm nik ni. Nak sgt belajar mcm mane photography tu dibuat :)

Anonymous said... Reply

nak sangat tau, especially nak tau kak diana edit guna apa

psst guna lens yg mana ye hehe