Thursday, March 31, 2011

~ Resipi Horlick Teddy Bear Cookies...

Sheery Dream Cakes | 3:38 PM |

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Hari ini kita semak pula resipi biskut yang comel ini.. Comel tak? Heheheh...Terima kasih kepada tuan empunya resipi dan izinkan saya kongsikannya di sini pula ya...



 Sumber  ~ Bake for happy kids  &  Nasi Lemak Lover  ( TQ )



HORLICK TEDDY BEAR COOKIES

Ingredients
  • Butter 250g
  • Horlick 120g
  • Corn flour 40g
  • Milk powder 40g
  • Cake Flour 250g
  • Caster sugar 30g
  • Egg Yolk 1

Preheat the oven to 150°C. Beat butter and sugar till light and creamy. While beating, add egg yolk until combined. Add Horlick, flour and milk powder and mix well to combine ( Do not overmix ). 

Weight 10g of dough each and shape into small round ball and decorate each with 2x Nestle KoKo Krunch as ears, 1x chocolate chip as nose and 2x chocolate rice as eyes. Bake for 25mins. Allow to cool completely on tray. To avoid the cookies becoming soggy, store immediately in airtight container after they are cooled completely . 





10 comments:

Ummi said... Reply

Waaaaaaaaaaaahh Diana...rajinnya mengukis dengan bentuk2 menarik camtu..mst budak2 cepat jek sambar eh...bagus dan kreatif idea nih...tp akak x rajin lgsung..hahahaha

Diana @ Melley Mey said... Reply

hehehee... akak.. nie diana kena kuatkan semangat nie akak..sebab buat tadi cuma mencuri masa sibuk diana... buat khas untuk Irfan.. hehehe.. suka tu dia.. :)

MaDiHaA a.k.a Ratna said... Reply

Diana..... kiut giler kukis niii........... hehehe.. kanak2 ribena pasti suka kan... geram pulak tengokkan...

izahdaut said... Reply

dianaa..memang ciut dan comel cantik kukis tu...rangup ye..mcm nak try jugak.ee banyaknya dah masuk dlm list resepi diana ni.entah bila la nak dtg seru nak try ni.hehe

norlie said... Reply

ala comelnye...cm ni sayang nak habiskan..huhuhu

Yatie said... Reply

comelnya cookies ni...rajin betullah adik akak sorang ni....nak orderlah mcm ni...suka tngk...

Nazrah Bakery & Dunia Kuih said... Reply

tul la..comel dan rajinnya ..kita pun nak order gak..nak buat malas...

nOOrsha said... Reply

waaaahhh.canteknye kukis!~ kids mesti tertarik nih kan bentuk bear, bentuk bee..suke²..nanti nak simpan resepi ni nak main masak² ngan anakanda.. ehehhe

Diana @ Melley Mey said... Reply

madihaa ~
a'aa akak.. anak2 mmg suka tgk.. irfan tadi tak sabar nak tunggu ianya masak... hehehe

izah ~
tu ler kan.. diana pun suka tgk mula2 nmpk resipinya tu.. apa lg irfan.. terus nak i diana buatkan.. nnt try ler buat izzah.. pasti lg cute..nie diana buat dlm kelam kabut gitu.. nak kejar masa.. :)

norlie ~
kalau irfan makan cookies nie tadi.. dia tenung2 dulu .. pas tu baru makan.. hehehee

yatie ~
hehehe.. terima kasih akak.. nie pun diana buat cepat2 nak siap .. nasib jadi... :)

nazrah ~
heeheee... diana pun pertama kali buat cookies nie.. tp mmg sedap tau... nnt try ler yer..

noorsha ~
a'aa noor... tambahan lagi kalau mereka sendiri turun ke dapur kan... pasti seronok tu... kita pun seronok tgk mereka.... hehehee

ain (sweet thots) said... Reply

comelnya lebah tu ... suka3x ... clap2x.. kreatif!