Monday, February 24, 2014

~ No-Bake Oreo Cheesecake Recipe...

Sheery Dream Cakes | 10:13 AM | |

Assalamualaikum dan Salam Sayang....

Dikesempatan ini Diana mewakili keluarga ingin merakamkan ribuan terima kasih kepada semua tetamu yang sudi hadir memeriahkan lagi majlis pertunangan adik bongsu Diana kelmarin... Tahniah sekali lagi buat adik Diana, Maddy dan Fatin... :)


Ok lah... Kita terus sahaja semak resipi untuk kali ini... No Bake Oreo Cheesecake.. Jom tengok resipinya..


NO-BAKE OREO CHEESECAKE  


Bahan-Bahan
  • 500 gm cream cheese _ pada suhu bilik
  • 1 cawan Non-dairy whipping cream
  • 1/4 cawan susu pekat atau secukup rasa mengikut citarasa masing-masing
  • 1 tsp esen vanilla
  • Biskut oreo secukup kegunaan ( perisa ~ oreo with vanilla cream ) _ asingkan cream dari biskutnya & asingkan 28 keping cream untuk kegunaan nanti
  • Biskut oreo double delight ( peanut butter n choc cream ) secukup kegunaan _ dicincang kasar


Cara-Cara
  1. Kisar biskut oreo yang telah diasingkan dari creamnya dengan menggunakan food processor. Ketepikan.
  2. Pukul cream cheese hingga lembut. 
  3. Kemudian masukkan 28 keping cream oreo perisa vanilla dan pukul hingga sebati.
  4. Masukkan susu pekat dan pukul lagi hingga lembut berkrim.
  5. Masukkan esen vanilla dan pukul sebati.
  6. Di dalam bekas yang lain, pukul Non-dairy whipping cream hingga kental. 
  7. Kemudian campurkan ke dalam adunan cream cheese tadi dan kaup balik sehingga sebati. Masukkan ke dalam piping bag. Ketepikan.
  8. Masukkan sedikit biskut oreo kisar ke dalam bekas yang digunakan.
  9. Kemudian picitkan adunan krim keju di atasnya. Lapis lagi dengan sedikit biskut oreo kisar dan taburkan sedikit biskut oreo cincang ( peanut butter n choc cream ).
  10. Picitkan lagi adunan krim keju di atasnya.
  11. Lapis lagi dengan biskut oreo kisar dan taburkan sedikit biskut oreo cincang di atasnya.
  12. Letakkan sebiji biskut oreo ( peanut butter n choc cream ) di atasnya.
  13. Sejukkan di dalam peti ais sebelum dinikmati.

::  Sekadar idea untuk hantaran pertunangan  ::



7 comments:

Gee® said... Reply

Adehhh.... naaaak!!

IdaShazana said... Reply

mengancam kalbu

Nana said... Reply

sedapnyeeee...
nak cuba nanti...
tq share resepi... (",)

Bbwana adienia said... Reply

sedap tu kak..idea sbg hantaran tu pun sangat menarik..

JaSSNaNi said... Reply

salam kenal.. :)

amboiiii sedapnya oreo cheese kek..teringin plak nak buat..

adda syuhada said... Reply

sedap ni kalau dapat sesudu dua...hhiihi

Diana @ Melley Mey said... Reply

Terima kasih semua.. :)