Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua...
Petang ni Diana nak kongsikan resipi brownies yang sangat mudah untuk membuatnya.. Rasanya pun ok... Irfan memang suka makan brownies ni.. Nie hasil Irfan tergoda kat dapur Izah ler ni yer... :) Semalam semasa singgah kat dapur Izah.. Irfan pun tengok sama.. Diana komen kat sana.. Irfan pula minta mummy dia ni buatkan... Tapi tadi baru dapat penuhi permintaan dia..
Petang ni Diana nak kongsikan resipi brownies yang sangat mudah untuk membuatnya.. Rasanya pun ok... Irfan memang suka makan brownies ni.. Nie hasil Irfan tergoda kat dapur Izah ler ni yer... :) Semalam semasa singgah kat dapur Izah.. Irfan pun tengok sama.. Diana komen kat sana.. Irfan pula minta mummy dia ni buatkan... Tapi tadi baru dapat penuhi permintaan dia..
Cuma Diana hias brownies ni dengan coklat perisa strawberry.. Tu yang Irfan bertambah suka makan tu... Ermmm... Ni dah bubuh coklat ni bertambah ler naik berat badan berkilo² eh.. :D.. Tak tau macam mana ler nak diet ni kan... Dah buat low fat brownies tapi bubuh juga coklat... Hehehehe... Layaan... ^_^.. Terima kasih buat Izah kerana mengetengahkan resipi brownies ni.. Terima kasih juga kepada Emily Brooks di atas resipi ni.. Izinkan Diana pula kongsikannya kat sini... Terima kasih...
:: Resipi Oleh ~ Emily Brooks @ allrecipes ( TQ )
:: Sumber Dari ~ Izah @ Izah Muffin Lover ( TQ )
CONGO BARS
Ingredients
:: Mulanya tu bubuh sikit jer coklat tu.. tapi Irfan nak mummy dia nie lapis lagi dan lagi.. :D ::
:: Resipi Oleh ~ Emily Brooks @ allrecipes ( TQ )
:: Sumber Dari ~ Izah @ Izah Muffin Lover ( TQ )
CONGO BARS
- 1 cup white sugar
- 6 tablespoons unsweetened cocoa powder
- 10 tablespoons plain yogurt
- 2 eggs
- 1/8 teaspoon salt
- 1 teaspoon vanilla extract
- 1/2 cup all-purpose flour
- 1 tablespoon all-purpose flour
Directions
- Preheat the oven to 325 degrees F (165 degrees C ). Grease an 8 x 8 inch baking dish. ( Diana guna loyang bersaiz 8 x 6" ).
- In a medium bowl, stir together the sugar, cocoa powder and yogurt.
- Stir in the eggs one at a time until well blended, then add vanilla and salt.
- Stir in the flour until just absorbed. Spread evenly into the prepared pan.
- Bake for 28 to 32 minutes in the preheated oven, until the brownies begin to pull away from the sides of the pan, and a toothpick inserted comes out fairly clean ( sticky crumbs are okay ).
- Cool brownies in the pan over a wire rack before cutting into squares.
- Cover tightly with plastic wrap to store.